Söker lite inspiration men är också bara nyfiken rent allmänt.

Vi har i omgångar försökt optimera våra högtidsbord för att inte ha absurda mängder rester bara för att vissa saker förväntas på ett julbord men ingen riktigt äter av det, typ prinskorv i vårat fall.

Vad jag planerar ha i år på påskbordet.

Jansons frestelse

Gubbröra

Romsås

2 sorters sill

Solägg

Kallrökt lax

Ägghalvor med majonnäs och rom

Lammracks

Grönkålssallad med rödbetor och feta (passar bra till lamm)

Varmrökt lax (alternativ till lammet)

Böcklingmoss ( har ej inte övertygat familjen )

Och grovt bröd typ kavring så klart.

  • Extrawurst@feddit.org
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    3 months ago

    Vi kör mycket samma men också med torkat renkött och gravad lax, smaskens ju! Farsan håller på att torka nu så håller tummarna att det blir klart innan påsken